Ustvarjaj spremembe

Novo leto je tu in čakajo nas novi izzivi. Telovadnice so polne, v slaščičarnah tortice ostajajo v hladilnikih, nakupi varčni in denarnice bolj polne. A kmalu bodo pogledi na telovadnice, slaščičarne in trgovine takšni, kot so bili še pred kratkim. Kaj se dogaja z novoletnimi zaobljubami, da ostajajo v preteklem letu? V preteklem članku smo spoznali kako si postaviti novoletne zaobljube, v tem pa bomo spoznali kaj se dogaja, ko pride na vrsto uresničevanje teh obljub.

Spremembe so sicer edina stalnica v življenju, a tistih neprijetnih se nihče kaj pretirano ne veseli.

Kako obvladovati spremembe in jim dati priložnost, da nam pomagajo dosegati cilje?

Naša podzavest se brani vsega neznanega in aktivira se naše najbolj prvinsko čustvo, strah. Strah pred spremembami, negotovostjo in vsemi posledicami nas lahko paralizira in lahko pretečejo leta in leta preden bomo storili kar si resnično želimo. Z različnim tehnikami coachinga, se s strahovi dokazano lažje soočamo in ih premagujemo.

Tako je želja po spremembi prvi korak, nikakor pa ni dovolj, da bomo kaj spremenili ali premaknili na bolje. Veliko je govora o pozitivnih afirmacijah, o moči misli in o tem, da če si dovolj želiš to tudi dobiš. Vse to res da pomaga, vendar brez dejanj oziroma lastne akcije, spremembe ne bodo prišle same od sebe.

Obvladuj svoje življenje!

V življenju se srečujemo  z dvema vrstama sprememb. Tiste, ki se zgodijo in se moramo na njih prilagoditi in tiste, ki jih sprožimo sami. Razen nekaterih izjem, npr. zadetka na loteriji ali podobnih srečnih naključij, so spremembe, ki se zgodijo same, navadno tiste neprijetne, ki se jim na vsak način želimo izogniti. Spremembe, ki pa si jih želimo v življenju so navadno težje dosegljive in skrivajo vprašanje kako se tega lotiti. S coachingom je lotevanje sprememb lažje in bolj učinkovito. Tudi vam lahko pri tem pomagam.

Kadar nas spremembe doletijo, je zelo pomembno, kako se nanje odzovemo, s kakšnim odnosom jim pristopamo in najpomembnejše kakšne odločitve sprejmemo.  Ko spremembe niso načrtovane, lahko prinesejo zelo veliko stresa in imajo posledično velik vpliv na naše življenje. Na spremembe, ki pridejo same, največkrat nismo pripravljeni, od nas pa zahtevajo hitre reakcije. Coaching vam pomaga hitro zbrati misli in najti rešitev za dosego ciljev.

Na spremembe, ki se zgodijo nimamo vpliva, imamo pa možnost, da spremembe ustvarjamo sami, ko smo nanje pripravljeni. Biti ustvarjalec posla pomeni biti vodilni na trgu, biti sprememba v športu pomeni stati na zmagovalnem odru in biti sprememba v osebnem življenju pomeni živeti srečno življenje.

Kako torej ustvarjati spremembe, stopiti v akcijo in se podati v neznano?  Zelo enostavno, v treh korakih:

  1. Oblikuj spremembo, ki jo želiš videti.
  2. Sprejmi prave odločitve.
  3. Uvedi spremembo v svoje življenje.

Verjetno vas je prešinila misel, da se sliši enostavno, vendar v praksi je to popolnoma drugače. Začnemo se srečevati z raznimi ovirami, starimi navadami, okolico, ki onemogoča dosego ciljev, itd. In v tem trenutku nastopim jaz, s širokim znanjem različnih tehnik coachinga, ki vam bodo pomagale doseči želene cilje in biti bolj uspešni na poslovnem in osebnem področju.