Bili bi neustavljivi, če bi le lahko začeli

Kolikokrat ste si rekli

Jutri pa zares začnem!

Danes je zadnjič, ko …!

Za novo leto pa zares …!

In potem pride naslednji dan, in še naslednji ko pride tudi slaba vest. Zdi se kot, da se vrtite v krogu obljub samemu sebi in razočaranj, ki si jih podarjate. Tolažba vam je lahko ta, da zagotovo niste edini. A tolažba vas ne bo pripeljala do želenega cilja. Osebna rast vam bo dala energijo in moč za dosego ciljev.

Vsak dan imate priložnost, da začnete znova, da začnete nekaj novega. Pa vseeno se zgodi, da lahko minevajo dnevi preden se ta začetek začne. Coaching vam pomaga, da se ta začetek zgodi že danes. 

Odlašanje se je nekako prikradlo v človeško naravo, nekaterim bolj nekaterim manj in kroji našo srečo in zadovoljstvo. Odlašanje pogosto pride na obisk, ko odide motivacija. Osebna rast pa je tista, ki vašo motivacijo ohranja.

Ko si rečete jutri pa zares; ste polni optimizma, zanosa, energije imate moč, da premikate gore in dosežete še tako težavne cilje. Takrat se z željami in ciljem pred očmi dotaknete vaših vrednot in tistih pozitivnih prepričanj, za katere verjamete, da vas bodo gnala vse do konca. Zelo verjetno je tudi, da ste v tistem trenutku pod vplivom okolice, njihovih mnenj, njihovega zaupanja ali pa je bila odločitev posledica kolektivnega duha.

In potem pride dan D. Dan akcije vi pa stojite. Prikrade se slaba vest in tisoč izgovorov, kako bo jutri bolj primeren dan.

Ja prav imate motivacija je odšla, ko jo potrebujete in na obisk je prišlo odlašanje. Osebna rast vam omogoča borbo z odlašanjem.

Ne dolašajte več! Coaching vam pomaga v akcijo!

Motivacijo in odlašanje si lahko predstavljate, kot pozitivni in negativni lik na vaših ramenih, ki odločno zagovarjata vsak svoje stališče. Rezultat njunega pogovora pa je vaša akcija.

Motivacija za svoje delovanje potrebuje cilj na koncu in ekonomijo energije, ki mora kazati na to, da se cilj splača doseči in da je vredno prehoditi celotno pot.

Vsak kadilec ve, da kajenje ni zdravo, pa med tem, ko pove to, prižge cigaret. Kadilec si prav tako, zna razložiti vse pozitivne učinke prenehanja kajenja, pa ga vseeno prižge.

Tudi ljudje s prekomerno težo vedno, da z njo škodujejo svojemu zdravju in o prekomerni teži tarnajo ob okusni sladici po kosilu.

Kaj se torej dogaja znotraj posameznika, ko namesto koraka naprej izbere odlašanje.

Odlašanje ohranja vsakodnevni ritem, način soočanja s stresom in ohranja poznane reakcije na vsakodnevne dražljaje a na žalost tudi slabo navado.

Mnogokrat se zgodi tudi, da posameznik stopi v akcijo in se uspešno bori z navado pa pride sprememba v okolju, pride stresno obdobje v službi, težave v donosih, bolezen ali poškodba in slaba navada zopet zavzame dnevni ritem.

Sprememba navad ni enostaven proces, saj ga ne morete izvesti v okolju, ki vam teh slabih navad ne bi ponujal na vsakem koraku in tako spodbujal odlašanje.

Ni naključje, da je ravno sprememba navad pogosta tema coachinga, saj omogoča zavetje in oporo v tem težkem procesu posameznika.

Ne odlašajte, izberite pravi coaching paket za vašo spremembo