Vas ljudje ne razumejo?

Razumevanje je velikokrat prva stvar, ki si jo želimo. Ljudje smo družabna bitja. Tudi tisti, ki ste bolj introvertirane narave, si želite biti sprejeti in razumljeni v krogu vaših bližnjih. Biti razumljen je pomembno na različnih področjih v življenju, v službi, v krogu prijateljev in v krogu družine, predvsem pa je pomembno to, da smo razumljivi sami sebi. Sliši se čudno a vendar se velik del nerazumljenosti skriva v vsakemu posamezniku.

Oseba, ki se počuti nerazumljeno, lahko to doživlja kot jezo, bolečino in osamljenost. Pomembno, da ta prispevek preberejo tudi tisti, ki imajo občutek, da jih razumejo vsi. A hkrati sami ne razumejo vseh in tako dobijo nekaj nasvetov kako lažje razumeti soljudi.

Vsak posameznik v sebi skriva želje, ideje, hrepenenja in tudi mnenja, ki niso skladana z njegovo okolico. Če lahko vse to deli s svetom, lahko izraža sebe, kar je eno osnovnih vodil za srečo. Tu pa se postavi vprašanje ali je za srečo potrebno biti tudi razumljen ali je dovolj le, da se imamo možnost izraziti? Seveda lahko tudi  brez tega shajamo, če pogledamo v zgodovino vidimo, da je bilo veliko ljudi, ki jih danes močno cenimo, nerazumljenih, ampak biti razumljen pa zelo pomaga pri osebni sreči.

Razumevanje je ključ do dobrih odnosov.

Prvi korak do razumevanja sebe, drugih in vas v očeh drugih, je aktivno poslušanje. Ko se pogovoru ali osebi posvetimo je razumevanje bistveno lažje. Če ste torej na strani, ko se počutite nerazumljene najprej poskrbite, da imate poslušalčevo popolno pozornost.

Če ste pogosto v situaciji, ko imate občutek, da je okolica gluha in slepa za vas, si odgovorite na naslednja vprašanja:

Razumevanje
  1. Od kje izvira potreba, da vas ljudje razumejo?
  2. Kako sami prispevate v razumevanje in nerazumevanje?
  3. Ali imajo osebe (za katere to želite) željo po tem, da vas razumejo?
  4. Ali lahko sprejmete to, da je vaš pogled pač takšen in vam ga ni treba razlagati
  5. Katera so področja, kjer vas razumejo?

In spet se vračamo na začetek, v nas same. Kako naj nas ljudje razumejo, kadar tudi sami sebe ne razumemo povsem. Biti razumljen je del osebne rasti in moči, da se soočate z lastnimi strahovi, kadar tega ne zmorete sami pokličite na pomoč coacha. Coaching vam pomaga pogledati vase in dvigniti lastno razumevanje, zato, da lahko rastete, se izražate in dosegate v življenju zastavljene cilje.

Dogovorite se za coaching in postanite razumljeni.