Zakaj vodje potrebujejo coaching?

Vodje so nenehno razpeti med cilji organizacije, lastnimi cilji in vodenjem svojih sodelavcev do dosege ciljev. Vodje krmarijo med različnimi situacijami in različnimi osebnostmi. Vse to so tudi dejavniki stresa in kako dobro se vodja sooča s temi izzivi je odvisno od njegovih veščin. Vodje imajo v sebi veliko informacij, da vse to združi v celovito ukrepanje pa potrebuje coach. Poslovni coach pomaga vodjem, da:

 • Vidi sebe in svojo vlogo bolj jasno.
 • Vidi sodelavce in vpletene bolj jasno.
 • Da kreira ustrezna vedenja.

Vodstveni coaching omogoča vodjem povečati svojo učinkovitost, ki bo podjetju prinesla konkurenčno prednost na trgu. 

S povečanjem samozavesti in samozavedanja bo vodja lahko bolje spodbujal potenciale svojih zaposlenih in se naučil svoji ekipi postavljati ustrezne cilje in ekipi tudi zaupati. Coaching vodjem prinaša tudi celosten razvoj, tako bodo lahko bolje usklajevali domače in službeno življenje, kar je nujno potrebno za učinkovitost posameznika. Vodje bodo lahko izpolnjevali svoje ambicije in tako ostali bolj zvesti podjetju.

Coaching učinkuje
 • 88 % večja učinkovitost (v primerjavi s tradicionalnimi treningi kompetenc)
Učinki coachinga

Vodje, ki so izkusili  vodstveni coaching opažajo izoboljšave na naslednjih področjih

 • Boljši odnosi
 • Večja zvestoba podjetju
 • Boljše delo v teamu
 • Večje zadovoljstvo z delom
 • Večja učinkovitost
 • Znižanje stroškov
 • Večja pofitabilnost

Teme, ki jih vodje izberjo za coaching

Kakšen šef sem?

ko vodje dvignejo raven samozavedanja lahko prepoznajo dejavnike, ki jih pri vodenju ovirajo in podpirajo. Samozavedni vodja pa lahko lažje rešuje izzive sodelavcev.

Vodenje in odločanje

Poiščemo odgovore na vprašanja, kot so. Kako kreirati prave strategije za odločanje. Kako prevzeti odgovornost? Kako ustrezno delegirati naloge?

Soočanje s spremembami

Spremembe prinesejo veliko novega vsem v podjetju in vodje velikokrat potrebujejo oporo pri vodenju vseh ljudi skozi proces sprememb in za lastno soočanje z njimi.

Strategije in cilji

Strategija in cilji podjetju so največje poslovne skrivnosti zato jih vodje velikokrat radi analizirajo in postavijo v zaupnem okolju coachinga.

Komunikacija

Coaching na temo komnikacije pomaga stranki pretvoriti sporočila iz ideje glavi v razumljivo vsebino. Pomaga pri boljšem delegiranju nalog in boljših odnosih.

motivacija

Motivacija izhaja iz nas samih in bolj ko vodja pozna sebe lažje motivira druge. Iščemo odgovore na to kateri motivacijski vzvodi so najboljši za njihovo podjetje.

Razvoj ekipe

Kako zgraditi najboljši team za cilje, ki jih ima podjetje. Kdo so zapsoleni, ki lahko najbolje prispevajo. Kako zgraditi odnose med njimi in kakšno vodenje potrebuje team.

Odnosi

Pogosta vprašanja so kako vzpostaviti pravo ravnovesje med biti vodja in biti sodelavec? Kako ravnati, ko morajo sodelavcu sporočiti slabe novice?

Vaš coach

Sem Maša Ribnikar Kajtner, mag.posl.ved, mediatorka, NLP Praktik, NLP Mojster Praktik, Coach, predvsem pa sem sočuten človek, ki je vedno pripravljen pomagati sočloveku. 

Enkrat mi je bila dana naloga naj izberem besedo, ki me najbolj predstavlja in povem zgodbo o tem, kdo sem in zakaj me ta beseda tako močno predstavlja. Ta beseda je: PLEZALKA. Plezalka zato, ker sem že od malih nog želela plezati višje, spoznavati nova obzorja in neprestano rasti. Ukvarjala sem se s športnim plezanjem, sedaj pa pomagam podjetjem in drugim ljudem v življenju splezati višje in živeti lepše.

Izberite Vodstveni coaching za vaš razvoj.