Poslovni coachi in poslovni trenerji za razvoj kompeten

Ideja o Coaching4me se je sestavljala vrsto let. Celotna zgodba se razvija skozi logotip, ki vsakemu pričara različne asociacije. Logotip nekaterim predstavlja različne poti, po katerih hodijo stranke, in ko nanje stopi coach, se prižge zelena luč do uspeha, nekateri vidijo v logotipu sestavljanko, ki ji manjka ključen del, ki bi dal celotni sliki smisel. Ta manjkajoči del doda coach in tako je sestavljenka sestavljena. Kaj pa vidite vi?

Podjetje Coaching4me je zraslo iz velike želje pomagati podjetjem postati boljši delodajalci, zaposlenim pa uspešnejši.

Na trg razvoja kadrov smo vnesli nov coaching4me pristop, ki smo ga upodobili v našem logotipu. Naš pristop temelji na inovativnosti, prilagodljivosti in sodobnih trendih v razvoju kadrov.  

Kdo sem?

Všeč mi je slovenska majhnost in všeč so mi slovenske bistre glave. A najbolj mi je všeč naša drznost in pogum. Vse te lastnosti se odražajo tudi v vseh slovenskih podjetjih. Majhna podjetja so gonilo našega gospodarstva. Vedno znova, ko naletim na kakšno zgodbo uspeha podjetja, za katerega še nisem slišala, še bolj okrepi to moje prepričanje. Rada sem del razvoja majhnih podjetij, saj se le ta najbolj skladajo z mojimi vrednotami biti profesionalen, a hkrati srčen in povezan.

Včasih sem premagovala ovire v plezalnih stenah, ki sem jih počasi zamenjala za poslovni svet. Vedno sem bila postavljena pred izziv, ki ga v podjetju še ni bilo. Vedno sem bila zadolžena za rast in razvoj in vsak uspešen korak mi je vedno dal energijo za naslednjega. Vse bolj pa sem spoznavala, da se je ves napredek na ramenih zaposlenih, ki so unikatni in največji kapital podjetij. Ta miselnost me je gnala k raziskovanju in coachingu. Kako torej maksimirati največji kapital podjetja.

Sem mednarodno akreditiran coach pri mednarodni zvezi za coaching (ICF) in sem tudi certificirana e2grow high performing team coachinja.

Vem, da je coaching v našem prostoru še mlad in včasih premalo poznan. Zato mi je v čast, da kot članica upravnega odbora ICF Slovenia Charter Chapter prispevam k strokovnemu razvoju coachu in dvigu ogleda coachinga.

Kako delujem?

Vsak naročnik je zame unikaten in vreden vse moje pozornosti. Zato sodelujem z majhnim številom naročnikov, ki jih želim dobro spoznati in jih čim bolje podpreti na njihovi poti. Skupaj z naročnikom razvijemo programe, ki časovno in vsebinsko najbolje ustrezajo njihovim izzivom. Področja, ki jih primarno vključujem v programe, so organizacijska klima, komunikacija, reševanje konfliktov in upravljanje s časom.

Cilj vsakega projekta je ustvariti spremembo, ki jo naročnik želi in potrebuje, zato k svojemu delu rada povabim tudi druge strokovnjake, ki pripomorejo h končnemu rezultatu.

Sem coachinja za male z veliko vizijo. Vaša vizija je moja misija. S srčnostjo in predanostjo stojim ob strani naročnikom, ko skupaj gradimo uspeh, ki temelji na povezani ekipi. 

Izberite nas za coaching in razvoj kadrov

Zakaj izbrati coaching in programe za razvoj kompetenc? V zahtevnem in težko predvidljivem poslovnem okolju je sistemski pristop k razvoju kadrov nujno potreben, saj na eni strani spodbuja nujen razvoj kadrov, hkrati pa skrbi za stroškovno učinkovitost. Za takšen razvoj vaših zaposlenih  pa poskrbimo mi. 

Vaš klic pričakujemo če si v podjetju želite:

  • Boljših odnosov in komunikacije
  • Večje zvestobe podjetju
  • Boljše delo v teamu in večjo motivacijo
  • Večje zadovoljstvo z delom
  • Večjo učinkovitost
  • Znižanje stroškov
  • Boljšo prodajo
Contact Form Demo

Želite biti obveščeni o vseh novostih?

Prijava na e-novice

Nasveti

Coaching kot nagrada za zaposlene

Coaching je dolgo veljal za orodje, s katerim so podjetja povečevala učinkovitost zaposlenih in jim s tem pokazala, da računajo na njih v prihodnosti. Deležni so ga bili vodilni in  visoko potencialni kadri. Coachig je zaradi svoje dodane vrednosti zadnjih 15 let precej pridobival na priljubljenosti tudi v slovenskih podjetjih....

Preberi več
V svetu vlada kaos: Kako voditi v času negotovosti?

Ko smo že videli luč na koncu tunela in ko se je začelo kazati, da se bo Covid nekako začel prepletati z normalnostjo življenja, kot smo jo poznali pred epidemijo je prišla druga realnost, vojna. Vojna daleč od nas a hkrati tako blizu. Vojno stanje, ki ga bomo občutili vsi...

Preberi več
Je delo od doma dobra ideja?

Še pred kratkim je delo od doma predstavljal sveti gral zaposlenim in polno vrečo skrbi delodajalcem. Vedno so se postavljala vprašanja ali bodo zaposleni dovolj učinkoviti, ko bodo delali od doma. Zaposleni pa so videli delo od doma kot prednost, da ne izgubljajo časa na poti. V mnogih podjetjih so...

Preberi več