Enkrat mi je bila dana naloga naj izberem besedo, ki me najbolj predstavlja in povem zgodbo o tem, kdo sem in zakaj me ta beseda tako močno predstavlja. Ta beseda je:

PLEZALKA

Ko sem bila mala deklica sem bila vedno nestrpna in željna pogleda čez ramena velikih odraslih in tako sem splezala na očetova ramena, da sem si razširila obzorja. Kasneje pa so očetova ramena nudila premalo razgleda in premalo obzorja, zato sem začela korakati višje in višje, in ker sem želela kar se da hitro videti dlje in več, sem prijela za prve plezalne oprimke in začela premagovati prve ovire na drugačen način. Plezanje mi ni bilo le oblika fizične aktivnosti, temveč divja pustolovščina raziskovanja same sebe.

V mali Maši je začela rasti moč in samozavedanje lastnega obstoja, ki mi omogoča, da živim življenje in gradim življenje, ki odgovarja na to, kar si želim in potrebujem. Poleg lastne moči in gonilne sile, ki mi pomaga, da premostim vsako oviro, dosežem vse svoje cilje, se je v meni postavilo večkrat tudi vprašanje, kaj je smisel uspeha in kaj je uspeh. Moje poslanstvo na tem svetu je to, da lepšam življenje drugim ljudem, da se ob meni lahko učijo in zorijo ter da sem jim dokaz, da zmorejo, ob tem, ko dosegam svoje cilje in ob tem, ko jim pomagam, da dosežejo njihove.

Plezanje mi je dalo eno ključnih vodil v življenju. Da dosežemo srečo, imamo vse kar zanjo potrebujemo. Imamo lastno telo, dušo in imamo razum. Vprašanje in izziv pa je, kako vse to uporabimo in koliko si dovolimo, da nas življenje preseneti in kolik se znamo darilom in izzivom življenja prilagoditi ter jih izkoristiti.

Imam vse, kar rabim, da dosežem svoje  cije.

Kot pri vseh tudi meni zavedanje in znanje prinaša nova spoznanja,  ki jih potrebujem za novo rast. Tako sem v nekem obdobju zaključila s tekmovalnim plezanjem in se poglobila v knjige. Študij ekonomije me je ponesel v poslovni svet. Študij sem usmerjala v mednarodno trženje tako na dodiplomskem študiju kot z zaključkom magistrskega študija. A poslovni svet in študij mi je zopet postavil nova vprašanja in potrebo potem, da se ozrem v povsem drugo smer.  Vase!

Poslovni svet je zahteven in od človeka zahteva pripadnost, zavzetost, odločnost, fokus, kreativnost, mirnost … in še bi lahko naštevala. Prav tako kot šport. In potem se postavijo vprašanja: kje sem jaz? Kaj želim? Kaj lahko ponudim? Kakšna je moja cena za to?

V iskanju odgovorov sem si preko spoznavanja Nevrolingvističnega programiranja, mediacije in coachinga lahko odgovorila na ta vprašanja.

Nobena pot, vredna uspeha, ni lahka in malokateri uspeh je dosežen od danes na jutri. Osebnost se gradi in s tem tudi spreminja in razvija. Raziskovanje je lahko zabavno, razburljivo, a velikokrat prinaša tudi obdobja razočaranja, dvomov in stresa. Coaching pomaga, da iz teh obdobij stranka pride opolnomočena, samozavestna in še bolj odločna.

Zato sem COACH!  Pomagam ljudem, do njihovih zmag, poslovnih, športnih in osebnih!