Iz športnega zmagovalca v zmagovalca življenja

Športnikova kariera je precej bolj časovno omejena, kot kariere  na drugih področjih, pa vendar je malo tistih, ki so lahko po njenem zaključku brezskrbni.

Dnevi športnika so precej enolični, količino svobode pa narekuje obdobje, v katerem je športnik. Marsikatera stran življenja ostane ob strani, ker so športni cilji bolj pomembni.

Včasih konec kariere prinesejo leta, včasih pa drugačni življenjski interesi ali celo poškodbe.

Po koncu kariere se urnik sprosti, ni več adrenalina, spremeni se njegova vloga, kar naenkrat ima čas za vse druge stvari.

In kaj storiti, ko si lahko, na novo začnete ustvarjati življenje.

Če so v času njegove kariere načrte v veliki meri krojila tudi pričakovanja in zahteve okolice je sedaj čas za športnikove  lastne želje in potrebe.

Športnik se ob koncu kariere sooča z izzivi kot so:

  • kako si zapolniti dan,
  • kako poiskati zaposlitev,
  • kako končati izobraževanje,
  • kako uspeti v podjetniškem svetu,
  • kako graditi odnose, ko več časa preživi doma, …

Športnik se mora že v času kariere ozirati onkraj njenih meja, saj je lahko to močno motivacijsko orodje. V ta namen nudim celostno spremljanje športnika, to je skozi njegovo športno kariero in pri graditvi njegove druge kariere.

Glede na športnikove potrebe najdem ustrezno ravnovesje med coachingom in treningom kompetenc.

Naj se športnikovi uspehi ne zaključijo s športno kariero, temveč naj zmagovalca v sebi aktivira za druge življenjske izzive in dosega cilje še naprej.

 

Prilagodljivost na različne življenjske situacije v njegovo življenje prinese mirnost in hkrati omogoča, da poglobi svoje odnose s tistimi, ki so mu najbližje. 

 

Športnik je lačen zmag in zmage so del tega, kar so, zato mora športnik po koncu kariere še vedno zmagovati, ker to močno vpliva na njegovo samopodobo.

Moč, vztrajnost, vzdržljivost naj živijo v športniku vse življenje in za to potrebujete izražanje, gibanje in podporo. 

Coaching4me pristop

1. Analiza potreb. Vsak športnik je zgodba zase in vaši cilji potrebujejo individualni pristop. Skupaj ugotovimo, kje so možnosti napredka in katere spremembe bodo prinesle najboljše učinke.

2. Priprava načrta. Izbira individualnega načrta za krajše ali daljše obdobje ter namen coachinga, ki bo najbolj ustrezal potrebam športnika. Dolgoročni načrt se lahko začne izvajati že med športnikovo kariero.

3. Izvedba programov razvoja. Izvedba individualnih coachingov ali treningov kompetenc ali njihove kombinacije. Opredeli se tudi trajanje posameznih srečanj.

4. Analiza razvoja. Po končani seriji coaching paketov sledi analiza rezultatov in evalvacija. Na podlagi rezultatov opredelimo nadaljnje usmeritve in priporočila.