Coaching športnikov

Zmaga ni odvisna le od fizične pripravljenosti športnika, temveč od zmagovalne miselnosti.. Vsakdo želi biti zmagovalec, a uspe le tistemu, ki zna biti zbran v ključnih trenutkih in iz sebe potegniti tisto, kar naredi razliko med poražencem in zmagovalcem. Psihološka priprava športnikov je nujen del priprav vsakega športnika in mu omogoča premikanje lastnih mej in biti korak pred konkurenco.

Življenjski razvoj športnikov

Športnik mora za uspešen razvoj obvladovati vse dele življenja. Športniki morajo ustvarjati ravnovesje med delom in družino že med samo kariero, hkrati pa pogledovati onkraj meja kariere. Kako zgraditi uspešno življenje izven športnih prizorišč in kako si ustvariti življenje po lastni meri, pa je velikokrat vprašanje, na katerega športniki ne najdejo odgovora.

Razvoj trenerjev

Trenerji igrajo eno ključnih vlog v zgodbah uspeha in potrebujejo vso podporo za učinkovito delo. "Trener mora nadgrajevati tako svoje strokovno znanje kot znanje mehkih veščin, da lahko kar se da učinkovito podpre svoje talente. Kako še dodatno podpreti športnika in kako ohraniti trezno glavo v ključnih trenutkih so izzivi vseh trenerjev. Kje najti ravnovesje med cilji trenerja in cilji športnika ter kako zgraditi uspešno partnerstvo?

 

Psihološki razvoj športnikov

Ena sezona!

En dan!

Ena tekma!

Ena možnost!

Kariera športnika se v posameznih segmentih močno razlikuje od kariere drugih posameznikov. Športnike vedno ocenjujemo po tem, kakšne rezultate dosegajo in velikokrat ostanejo v spominu le največji šampioni, pa še ti le do trenutka, ko prestol najboljšega prevzame drugi. Zato je boj za obstoj in karierni napredek v športu še toliko večji in sloni predvsem na ramenih športnika samega. Športnikovo delovno sredstvo je telo in zanj v letih treningov poskrbi, da je konkurenčno ter ustrezno negovano. Športnikov um pa je tisti, ki postavlja meje, kako uspešno bo športnik izkoristil to svoje delovno sredstvo.

Športnikov um in psihološka priprava

Treniranje telesa in veščin posameznega športa olajša zelo natančno merjenje  z različnih vidikov. Na eni strani lahko za to poskrbi medicina , ki nadzoruje procese v telesu na podlagi meritev lahko poda predloge in usmeritve. Na drugi strani so športni trenerji, ki lahko merijo hitrost, višino, stopnjo obvladovanja posameznih veščin in s tem merijo napredek.

Kako dobro je športnik pripravljen na tisto eno tekmo, tisti en trenutek, pa se ne da izmeriti tako enostavno. Ko pride čas tekme, je za ugotavljanje psihične pripravljenosti prepozno, takrat se vidi le njen rezultat. Psihična priprava športnika je v današnjem tekmovalnem okolju izjemnega pomena in jo je potrebno načrtovati vso sezono.

Coaching4me za vrhunske rezultate!

Kot bivša športnica razumem športnikovo situacijo, a kljub temu me na prvem mestu vodi moja strokovnost. Zato športnikom pri psihološki pripravi nudim:

  • celostno razumevanje športnikovega življenja,
  • sodelovanje s športnikovim trenerjem in okolico,
  • neizmerno zaupanje v športnikovo sposobnost premagovanja ovir.